Телешко Строганов с паста
Нудли с телешко и сметана.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин за готвене
- 200 г пресни печурки (може и кафяви или кралски)
- сол и пипер на вкус
- 1 неголяма глава лук
- 450 г мляно телешко месо
- 2 с.л. червен пипер
- 800 мл телешки бульон (ако нямате домашен, си разтворете кубчета телешки бульон във вода)
- 250 г яйчен нудълс
- 100 мл заквасена сметана
- 1 с.л. царевично нишесте + 3 с.л. вода
- пресен магданоз и пресен лук за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Направете си заготовки като почистите и нарежете гъбите на полумесеци. Лука - обелете и наситнете. Притоплете си телешкия бульон или си стоплете 800 мл вода и разтворете в нея 3 кубчета. Този метод е неправилиен по стандартите на висшата кулинарния, но ако готвите делнична храна, а не чакате важни гости, можете да си го позволите за спасяване от положението. Друг вариант е да си купите консервиран телешки бульон, а трети - просто да използвате вода.
2. Започнете със запръжката - сгорещете зехтина, запържете в него лука и щом започне да променя цвета си, добавете и гъбите. Овкусете със сол и пипер и оставете за няколко минути да омекнат под капак.
3. Добавете телешката кайма и гответе като разбърквате периодично докато стане на трохи. Овкусете с червения пипер. След това налейте топлия или врял бульон, добавете нудлите, разбъркайте и оставете да се готви под капак на умерен огън за 15-тина минути.
4. Добавете сметаната.
5. Разтворете нишестето във водата и налейте в ястието. Оставете да се готви още 2-3 минути.
6. Сервирайте поръсено с пресен магданоз или пресен лук по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ