Нилаганг бака - филипинско говеждо задушено
Крехко говеждо с китайско зеле.
Необходими продукти:
- 700 г говеждо
- 2 малки глави лук, нарязани
- 1 с.л. зърна черен пипер
- зеле, нарязано
- малко Бок Чой, нарязано (или друг вид зеле по избор)
- сол и пипер на вкус
- вода
По желание:
- моркови, нарязани
- картофи, нарязани
Начин на приготвяне:
Можете да използвате за приготвянето голяма тенджера или тенджера под налягане. Това ястие много прилича на Буалало, но е с различни зеленчуци и освен това се използва задушено говеждо вместо говеждо с мозък.
1. Сложете телешкото, лука и зърната черен пипер в тенджерата/тенджерата под налягане. Сипете малко вода, колкото да покрие месото – около половин чаша. Ако искате повече бульон, сложете повече вода. Ако искате по-силен вкус на говеждо, можете да сложите едно кубче говежди бульон.
2. Оставете да се готви, докато месото стане крехко, а при тенджерата под налягане – около 30 минути. Сварете го.
3. След като месото стане крехко, добавете зеленчуците. Оставете на огъня, докато станат готови.
4. Овкусете със сол и пипер, или с малко рибен сос.
5. Сервирайте върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ