Мъфини с червена чушка и сирене
Солени мъфини без месо.
Необходими продукти:
- 1 голяма червена сладка чушка
- 375 г/3 ч.ч. самонабухващо брашно
- 150 г/1 ч.ч. сирене със силен аромат (например чедар)
- 2 яйца
- 250 мл/1 ч.ч. мляко
- 125 г масло, разтопено
- сол, на вкус
Начин на приготвяне:
1. Изпечете чушката до почерняване и я заделете, увита в найлонова торбичка.
2. Натрошете сиренето.
3. Разбийте млякото, яйцата и маслото. Млякото трябва да е на стайна температура, за да не се втвърди разтопеното масло.
4. Обелете чушката и отстранете семената. Нарежете я наситно.
5. Пресейте брашното в купа, смесете го с чушката и сиренето и направете кладенче в средата.
6. Налейте течните съставки и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
7. Загрейте предварително фурната на 210ºC (или на 190ºC, ако е конвекторна).
8. Намаслете тавичка за печене на мъфини с 12 отделения и насипете сместа.
9. Печете 20 мин., но проверявайте на всеки 10 мин. с клечка за зъби - пъхната в средата, трябва да излиза чиста.
10. Извадете от фурната и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ