Морковен кейк с глазура от крема сирене
Сладък хляб с моркови.
Необходими продукти:
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1/4 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сол
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч бяла захар
- 1 ч.ч. настъргани моркови
- 1/2 ч олио от канола
- 1 яйце
- 1 пакет крема сирене (размекнато)
- 1/2 бучка неосолено масло (размекнато)
- 3/4 ч.ч. пудра захар (или по-малко, ако не обичате много сладко)
- 1 ч.л. чист екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
1. Пресейте и смесете 1 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.л. канела, 1/2 ч.л. сода за хляб, 1/4 ч.л. бакпулвер и 1/4 ч.л. сол.
2. В отделна купа смесете 1/2 ч.ч. кафява захар, 1/2 ч.ч. бяла захар, 1 ч.ч. настъргани моркови, 1/2 ч.ч. олио от канола и 1 яйце.
3. Разбъркайте двете смеси до хомогенност. Можете да добавите натрошени ядки по избор или стафиди.
4. Изсипете тестото в намаслена и поръсена с брашно формичка за печене. Печете 60 мин.
5. Оставете да се охлади за няколко минути, а междувременно започнете да правите глазурата.
6. В купа разбийте на крем 1 пакет крема сирене (размекнато) с 1/2 бучка неосолено масло (размекнато), около 3/4 ч.ч. пудра захар и 1 ч.л. чист екстракт от ванилия.
7. Когато кейкът се охлади напълно, го намажете с глазурата, като я разпределите на дебел или тънък слой - както предпочитате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ