Торта от моркови със стафиди и крем сирене
Морковена торта с канела, стафиди, джинджифил и сметанов крем с крем сирене.
Необходими продукти:
- 150 г стафиди
- 150 г орехи
- 350 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. смлян джинджифил
- щипка сол
- 4 яйца
- 250 мл олио
- 250 г захар
- 500 г моркови
За крема:
- 350 г заквасена сметана
- 200 г захар
- 600 г крем сирене
Начин на приготвяне:
1. Стафидите накиснете във вряла вода за 20-тина минути.
2. През това време в купа пресейте брашното и смесете с бакпулвера, канелата, джинджифила и щипка сол. Разбъркайте.
3. Рендосайте морковите. Орехите запечете върху хартия в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8 минути. След това нарежете с нож на малки парченца.
4. В друга купа с миксер разбийте яйцата, захарта и олиото много добре. Добавете брашнената част и разбийте до гладкост. Прибавете морковите, отцедените от водата стафиди и половината от орехите. Размешайте финално.
5. Застелете форма за торти с хартия за печене и намажете хартията и стените с олио. Изсипете получената смес вътре и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 50-60 минути. Направете тест с клечка за зъби. Оставете да се охлади хубаво.
6. Крема пригответе като с миксер разбиете крем сиренето (добре е предварителнно да е оставено на стайна температура, за да омекне) със захарта. След това добавете заквасената сметана и разбийте отново.
7. Извадете тестената част от формичката и обърнете с дъното нагоре. Разрежете през средата на дебелината, за да се получат два по-тънки блата. Намажете половината крем върху първия и захлупете с втория. Намажете опстаналия крем по повърхността и страните на тортата.
8. Поръсете с останалите орехи и приберете в хладилник за минимум 2 часа.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ