Кекс с ананас, банани и крем сирене
Празничен кекс с глазура от крем сирене и плънка от плодове и ядки.
Бон Апети
Излъчен на 15.03.2018
Кекс, достоен да бъде торта, правят Лора и Стоян, като в тестото на сладкиша вкарват плодове, ядки и сладкарски аромати, които да направят десерта пищен и празничен. А за финал го награждават и с апетитна бяла покривка от разбито крем сирене с пудра захар и ванилия. Семпла украса от орехи пекан и сладкишът е готов да се превърне в звездата на трапезата.
Първо в купа с миксер се разбиват яйца с кафява захар. В друг съд се намачкват банани и после се добавят към яйчената смес. Тя се обогатява с ананас на кубчета от консерва и счукани печени орехи. Идва ред и на предварително смесените сухи съставки - брашно, ванилия, канела, бакпулвер и сода с щипка сол. Когато и те влязат в купата, се замесва тесто за кекс, малко по-твърдо от обикновените кексови смеси. Прехвърля се в намаслена и набрашнена формичка с дупка и се пече за 45 минути на 180 градуса.
А след като е готов и охладен, се намазва с подсладено крем сирене, ароматизирано на ванилия и се украсява с ядки. Красота и сладост.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ