Модерна пица с авокадо и моцарела
Домашна пица с готово тесто и топинг от пилешко, моцарела и екстри.
Разнообразие на традиционната домашна пица с доматено пюре, шунка и гъби блесва в канала Tasty, като тестеното изделие радва с визия и иновативност и обещава да е особено вкусно. Както при всяка пица, така и тук рецептата търпи импровизации според наличните продукти и особеностите на индивидуалия вкус.
Готвенето започва с направата на сос от зехтин, чесън, риган, сол и пипер, който се прибира в бурканче и служи като подправка за всякакви тестени ястия. Дори брускети и филийки можете да намажете с него. Следва да разточите тестото в намазнена тава и да намажете с ароматния зехтин. После се редят резените моцарела, върху тях - пилешкото филе. Ако ви е прекалено постно и сухо, заложете на друг колбас или заменете с гъби. Следва червен лук и печене, а след като коричката на ястието е потъмняла в крайщата, се вади. Гарнира се с резени авокадо и разполовени чери домати. Допича се за минута-две.
По желание можете да поръсите с рендосано жълто сирене или с пресни листенца рукола. Как се прави - гледайте във видеото, а точните продукти и стъпки на приготвяне - разберете като кликнете ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ