Регистрация

Многопластов Рататуй с майорана

Многопластов Рататуй с майорана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6168

Най-вкусното веганско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън, накълцана
  • 2 глави дребен лук шалот, нарязани на кубчета
  • 1 ½ ч. домати от консерва, нарязани на кубчета. Може и обелени пресни домати
  • 3 с.л. настърган морков
  • ½ ч.л. майорана
  • 1 дафинов лист
  • 2 печени червени чушки, нарязани на кубчета
  • ½ ч.л. сол
  • 3 домата
  • 1 тиквичка
  • 1 патладжан
  • 1 жълта тиквичка
  • 1 скилидка чесън, накълцана
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. балсамов оцет
  • ½ ч.л. мащерка
  • ½ ч.л. сушен риган
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Първо трябва да приготвите основния сос. В тенджера или тиган на умерен огън сипете зехтин, чесън и лук шалот. Гответе 7-9 мин., докато омекнат.

2. Добавете доматите, морковите, майораната, дафиновия лист. Оставете да покъкрят 10 минути.

3. Намалете огъня и добавете чушките. Оставете зеленчуците на огъня, докато вкусовете им се смесят.

4. Свалете от огъня и извадете дафиновия лист. В тигана, в който сте сготвили соса или в кръгла/овална тенджера (с диаметър 20-22 см.) изсипете соса и го разпределете така, че да получите равен слой.

5. Нарежете доматите, тиквичката, жълтата тиквичка и патладжана на много тънки резени, като използвате много остър нож.

6. В съда със соса, започнете да редите зеленчуците, като ги поставяте почти вертикално на съда, така че да образуват дълго руло. Поставете резен тиквичка, после резен патладжан, домат и накрая жълта тиквичка. Наредете зеленчуците така, че рулото да се завие на спирала към центъра на съда. В центъра филийките зеленчуци трябва малко да се застъпват. Покрийте с капак или с няколко слоя фолио и печете на 150°С за 1 ч. и 30 мин.

7. Махнете капака и оставете ястието да се пече още 10-15 минути, докато зеленчуците започнат да покафеняват.

8. Сервирайте ястието горещо или студено.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта