Регистрация

Млечна супа с телешки език

Млечна супа с телешки език
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3617

Подобие на шкембе чорба, но от телешки език.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 телешки език
  • 2-3 дафинови листа
  • 6 зърна бахар
  • 8 зърна черен пипер
  • 800 мл мляко
  • 100 г масло
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. лют пипер
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Телешкия език залейте с вода, добавете дафиновите листа, бахара и пипера и пуснете да се вари на умерен огън до готовност 1:30-2 часа. Отпенете няколко пъти в началото на готвенето.

2. Щом се свари, ще трябва да го обелите докато е топъл, защото в противен случай ципата няма да иска да се отлепи от месото. Колкото по-горещ е езикът, толкова по-лесно се бели.

3. Обеленият език изчакайте да се охлади до комфортна за пипане температура и нарежете на малки хапчици.

4. Докато езикът стине, прецедете бульона от варенето му и си заделете 400 мл от него.

5. Обединете млякото и бульона в тенджера и кипнете. Добавете езика.

6. Маслото разтопете на умерен огън и изсипете в него двата вида пипер. След това прехвърлете в супата.

7. Овкусете със сол и пипер и махнете от огъня. Ако ви е прекалено търсене, добавете си и сос за овкусяване с оцет и чесън. Традиционно тези чорба не се сервира с чесън и оцет, но поради приликата си с шкембето, мнозина просто си го търят за доовкусяване. Не забравйяте - винаги се поднася топла и винаги с хляб.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта