Регистрация

Мини банички във всякакви форми



Мини банички във всякакви форми
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1157

Бързи банички с плънка от кисело мляко, яйца и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Откакто готовите кори за баница се продават в почти всеки хранителен магазин, родната кулинарна традиция за баницата се прероди. Модерната домакиня може бързо и лесно да направи типичната българска закуска, а с какво ще напълни корите и как ще ги завие - зависи от личния избор. В канала Dazzle Spoon откриваме рецепта за банички като не толкова начинът на направа, колкото стиловете на завиване са любопитни. Гледайте и изберете своя вариант или направете по няколко от всеки вид, за да видите кое най-много ще се хареса в семейството.

Фините кори се режат на две или три части през ширината. За плънката се разбиват яйца, добавя се кисело мляко или заквасена сметана и натрошено бяло сирене. Корите се намазняват и се завиват с пълнежа. Редят се в тава, покапват се с мазнина и ако е останало още от пълнежа и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за окло половин час. Златистата коричка ги издава, че са готови. 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта