Ми - супа с яйчено фиде
Сгряваща екзотична супа за студените дни.
Необходими продукти:
- яйчено фиде
- варени кнедли
- азиатски говежди кюфтенца (или обикновени телешки)
- барбекю свинско
- 3-4 стръка бок чой – китайско зеле (в зависимост колко са големи)
- лук скалион (зелен лук)
- 1-2 с.л. кафява захар
- 3 с.л. рибен сос (нуок мам)
- 1 консерва пилешки бульон
- 5-6 чаши вода
- сирача (червен чили сос) – по желание
- сос хойсин (по желание)
Наин на приготвяне:
Приготвяне на бульона:
1. В голяма тенджера изсипете пилешкия бульон и водата. Оставете да къкрят на средна температура. Покрийте тенджерата.
2. Тънкостта на приготвянето на това ястие е, да готвите всичко едновременно без да преварите някои от съставките. Сложете първо твърдите съставки, така че да могат да омекнат. Месата също трябва да се сложат първи, за да могат да се сварят без да се разваряват.
3. След като бульонът къкри приятно, добавете захарта. Опитайте на вкус. Ако е достатъчно солено, не добавяйте нуок мам. Бульонът ви трябва да сладнее леко, и все пак да е като супа, а не десерт.
4. Добавете останалите съставки по-късно.
Приготвяне на фидето:
1. Ако използвате сурово/сухо фиде, варенето ще отнеме малко повече време, отколкото ако използвате прясно яйчено фиде.
2. Накиснете сухото фиде с част от къкрещия бульон.
3. Разбъркайте, докато фидето се раздели. Не го варете повече от 6 минути.
4. Опитайте от фидето за да видите дали е готово – трябва да е меко и все пак леко твърдо, да не е прекалено меко, защото ще се къса, когато се опитвате да го ядете.
5. Извадете фидето от бульона и го разпределете в купички.
Довършване на бульона:
1. Добавете бок чой и варените кнедли в супата.
2. Оставете да врат за 5-6 минути.
3. Добавете зеления лук.
4. Намалете температурата и оставете тенджерата покрита, за да не се изпари бульона.
Сервирайте!
1. Залейте фидето със супата.
2. Като подправка можете да използвате сос хойсин или сирача.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ