Яйчено тофу със скалопини
Средно | Порции 2
| Видяна: 2526
Тофу със сос от пилешка кайма, скариди, скалопини и подправки.
Необходими продукти:
- 2 пакета яйчено тофу
- 10 обелени скариди
- шепа скалопини
- 200 г пилешка кайма
- нарязан зелен лук
- вино за готвене
- бял пипер
- сусамово олио
- 1 с.л. суха универсална подправка
- сол на вкус
- 280 мл вода
- царевично нишесте, разтворено с вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тофуто на резени с дебелина 2,5 см и го изпържете от двете страни до леко покафеняване и заделете.
2. Сотирайте зеления лук, скалопините, скаридите и каймата.
3. Добавете бял пипер, вино за готвене и водата.
4. Смесете със сухата подправка, сусамовото олио и сол на вкус.
5. Прибавете царевичния разтвор, изчакайте да заври и оставете да къкри за около 1 мин.
6. Полейте тофуто с този сос и поднесете.
Най-важните съставки
бял пипер, вино, вода, зелен лук, микс подправки, пилешка кайма, скалопини, скариди, сол, сусамово олио, тофу, царевично нишесте
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ