Регистрация

Яйчено тофу със скалопини

Яйчено тофу със скалопини
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2526

Тофу със сос от пилешка кайма, скариди, скалопини и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пакета яйчено тофу
  • 10 обелени скариди
  • шепа скалопини
  • 200 г пилешка кайма
  • нарязан зелен лук
  • вино за готвене
  • бял пипер
  • сусамово олио
  • 1 с.л. суха универсална подправка
  • сол на вкус
  • 280 мл вода
  • царевично нишесте, разтворено с вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тофуто на резени с дебелина 2,5 см и го изпържете от двете страни до леко покафеняване и заделете.

2. Сотирайте зеления лук, скалопините, скаридите и каймата.

3. Добавете бял пипер, вино за готвене и водата.

4. Смесете със сухата подправка, сусамовото олио и сол на вкус.

5. Прибавете царевичния разтвор, изчакайте да заври и оставете да къкри за около 1 мин.

6. Полейте тофуто с този сос и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
8
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта