Регистрация

Мариновани печени чушки

Мариновани печени чушки
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 2734

Печени чушки с оцет, копър и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 червени сладки чушки (сочни)
  • 60 мл балсамов оцет
  • 60 мл лимонов сок
  • 60 мл зехтин
  • 20 зърна черен пипер
  • 1 с.л. сол (може и едра)
  • 1 ч.л. захар
  • 1 глава (около 12 скилидки) чесън
  • прясна подправка - копър, магданоз, босилек или друга по избор

Начин на приготвяне:

1. Чушките измийте, подсушете и подредете на решетката на предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Сложете си отдолу тава, за не покапе и да направи беля. Изпечените и все още горещи чушки съберете на куп и увийте във вестник. Него пък пъхнете в найлонов плик и увийте добре, за да се запарят. След половин час внимателно обелете чушките и почистете от семките. Можете да разделите всяка чушка на 2-3 ленти по дължина за по-лесно почистване на семките. Можете да мариновате и чушките с все дръжките и семките, за да бъдат цели и по-представителни.

* Важно е при разрязването на чушките да съберете изтичащата от тях вода или колкото е възможно повече от нея. Тя прави маринатата божествена.

2. Докато чушките се пекат пригответе маринатата. В хаванче счукайте заедно солта, захарта и черния пипер. След това изсипете сухите подправки при чушковата вода и добавете оцета, зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте много добре.

3. Чесъна обелете и нарежете всяка скилидка на 4 парчета по дължина. Можете леко да приплескате с ножа, за да освободи още по-силни аромати. Прясната подправка наситнете.

4. Сглобете салатата като в купа сипете част от маринатата, после подредите ред чушки, след това пуснете от чесъна и прясната подправка, после заливате отново с марината, пак чушки и така докато завършите с марината.

5. Приберете в хладилник като захлупите съда, за да не омирише на чесънче всичко наоколо. 20-тина минути преди сервиране извадете от хладилника, за да се отпусне на стайна температура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта