Печени чушки със зеле и моркови
Пълнени чушки със запръжка от зеленчуци.
Необходими продукти:
- 10 зелени сладки чушки
- 500 г зеле
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 50 мл растителна мазнина
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накъсайте листата зеле и ги залейте с вряла вода. Оставете за половин час да омекнат.
2. Лука наситнете, а морковите рендосайте на едро ренде.
3. Сгорещете мазнината, запържете в нея лука и морковите, но без да прекалявате с термичната обработка. Нужно им е съвсем малко - колкото да се отпуснат.
4. Отцедете зелето от водата и го нарежете на лентички. Смесете с махнатата от огъня запръжка и добавете сол и пипер на вкус.
5. Измийте чушките и ги избушете.
6. Напълнете чушките със зеленчуковата смес и запечете за кратко на фурна. Нека зеленчуците запазят част от хрупкавината си, защото именно в нея е чарът на рецептата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ