Регистрация

Печени чушки със зеле и моркови

Печени чушки със зеле и моркови
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2591

Пълнени чушки със запръжка от зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 зелени сладки чушки
  • 500 г зеле
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 50 мл растителна мазнина
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Накъсайте листата зеле и ги залейте с вряла вода. Оставете за половин час да омекнат.

2. Лука наситнете, а морковите рендосайте на едро ренде.

3. Сгорещете мазнината, запържете в нея лука и морковите, но без да прекалявате с термичната обработка. Нужно им е съвсем малко - колкото да се отпуснат.

4. Отцедете зелето от водата и го нарежете на лентички. Смесете с махнатата от огъня запръжка и добавете сол и пипер на вкус.

5. Измийте чушките и ги избушете.

6. Напълнете чушките със зеленчуковата смес и запечете за кратко на фурна. Нека зеленчуците запазят част от хрупкавината си, защото именно в нея е чарът на рецептата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта