Регистрация

Макарони с пилешко и аспержи

Макарони с пилешко и аспержи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1250

Паста с пиле, яйца и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешки гърди
  • 400 г от любимия вид макарони или яйчени нудли
  • 200 г аспержи
  • 1 ч.л.+2 с.л. сол
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. черен пипер на прах
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. соев сос
  • 4 яйца

Начин на приготвяне:

1. Започнете с направата на заготовки. В голяма тенджера сложете 4 литра вода да кипва. През това време нарежете аспержите на 2-3 части по ширина, нарежете пилешките гърди на средно големи хапки, а чесъна наситнете, но не намачквайте. Разбийте яйцата в купа, като просто леко ги разджуркате, без да смесвате прекалено.

2. В кипналата вода разтворете 2 с.л. сол, добавете пастата и оставете да се вари с 1 минута по-малко от указаното на опаковката.

3. Вземете си много голям тиган, сгорещете го на силен огън и изсипете в него пилешкото. Разбърквайте докато се запечати, намалете огъна на умерен и подправете месото с чесъна, солта, пипера и соевия сос. Оставете да се готви 3-4 минути като разбърквате периодично.

4. Готовата паста отцедете в гевгир и оставете настрани да чака. Топлината ѝ ще компенсира оставащата минута термична обработка.

5. Добавете аспержите при пилешкото, гответе още 2 минути с периодично бъркане, след това залейте с яйцата и гответе още около минута докато се повтвърдят.

6. Изсипете и пастата в тигана, гответе още 1:30 минути при непрестанно бъркане и след това сте готови да сервирате.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта