Лятна тиква с чесън и домати
Леко вегетарианско хапване за горещите дни.
Необходими продукти:
- 3 средни тиквички и 1 голяма жълта тиква, настъргани на тънко
- 4 скилидки чесън на ситно
- шепа чери домати
- зехтин
- сол и пипер
- пармезан
Начин на приготвяне:
1. Поставете доматите в незалепваща тавичка и поръсете с лъжица зехтин и малко сол. Сложете ги във фурна на 190 градуса и печете около 20 минути или докато доматите не се пукнат. Оставете настрани и дръжте топли.
2. В голям тиган загрейте зехтин и запържете чесъна докато изпусне аромата си. Добавете настърганата тиква и тиквичките и задушете докато омекнат, но не прекалено. Овкусете със сол и пипер.
3. Когато зеленчуците са готови, изсипете от тигана и отцедете излишната течност. Забъркайте с доматите и настържете обилно пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ