Китайска горчива тиква с яйце
Лесна вегетарианска рецепта за пържена китайска тиква с яйца.
Необходими продукти:
- 1 китайска горчива тиква (можете да опитате и с горчив пъпеш/горчива кратуна)
- 4 яйца
- соев сос
- сол
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквата надлъжно на две парчета.
2. Отстранете семките с лъжица.
3. Нарежете тиквата на тънки луни.
4. За да отстраните горчивината, натрийте я добре със сол и я оставете настрани за 5 минути, след което я изплакнете, за да отстраните солта. (По желание: ако обичате горчиви храни, прескочете тази стъпка).
5. Леко изстискайте, за да отстраните излишната вода.
6. Загрейте в един уок малко мазнина.
7. Междувременно разбийте яйцата с малко соев сос и ги оставете настрани.
8. Когато уокът се е сгорещил, сложете в него предварително нарязаната горчива тиква.
9. Пържете докато тиквата си промени цвета (или по-малко, ако я предпочитате хрупкава).
10. Прибавете яйцата и изчакайте докато се зачервят от едната страна.
11. Обърнете и сгответе и от другата страна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ