Ордьовър със сьомга, сметана и хайвер
Луксозно мезе за качествен алкохол.
Необходими продукти:
- 4 парчета сьомга
- 200 мл течна сметана
- пресен копър
- лимонов сок
- черен пипер
- листа босилек
- червен хайвер
- черен хайвер по желание
Начин на приготвяне:
1. Разбийте сметаната като добавяте по малко от лимоновия сок. След това прибавете в нея черния пипер, нарязани листа босилек и копър.
2. Изсипете я до средата на високи стъклени чаши за ордьовър и приберете за минимум половин час в хладилника. (Заделете си още малко сметана, която да не наливате в чашите.) След това я посипете с червен хайвер. Ако имате и черен, можете да сложите и от него.
3. Извадете от хладилника и намажете пласт сметана от заделената върху хайвера така, че да се образува плътен слой.
4. Сгънете филетата сьомга на розички и ги сложете най-отгоре. Можете да украсите с още листа копър или босилек по желание. Върнете в хладилника докато се охлади хубаво.
5. Поднесете за мезе към качествен аперитив.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ