Регистрация

Пилешки филета с гъби и лимон

Пилешки филета с гъби и лимон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5415

Пилешки гърди с винен сос и бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 гр пилeшко филе (месо от пилешки гърди0
  • 200 грама гъби печурки
  • 1 голям лимон
  • 3-4 супени лъжици сухо бяло вино
  • 2 стръка пресен чесън
  • 2 супени лъжици пресен копър
  • сол на вкус
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • 4-5 супени лъжици олио
  • 5-6  филирани бадема

Начин на приготвяне:

Нарязваме филетата на парчета с размер 3 на 4 см и ги осоляваме на вкус. Гъбите измиваме, отстраняваме пънчетата и нарязваме на филийки.

В дълбок тиган поставяме олиото и запържваме пилешките филенца от двете страни до получаването на златист загар. После добавяме бялото вино, сока и част от месестата част  на лимона. Когато почти изври течността от виното и сока на лимона, слагаме гъбите и пържим с разбъркване до готовност.

Махаме от котлона и още в тигана наръсваме обилно със ситно нарязаните стръкчета копър и чесън. Подправяме с черния пипер. Разбъркваме много добре подправките и сервираме ястието. При желание може да го гарнираме с леко запечени филирани бадеми и парченца лимон.

пилешки хапки със зеленчуци на тиган

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта