Пилешки филета с гъби и лимон
Пилешки гърди с винен сос и бадеми.
Необходими продукти:
- 400 гр пилeшко филе (месо от пилешки гърди0
- 200 грама гъби печурки
- 1 голям лимон
- 3-4 супени лъжици сухо бяло вино
- 2 стръка пресен чесън
- 2 супени лъжици пресен копър
- сол на вкус
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 4-5 супени лъжици олио
- 5-6 филирани бадема
Начин на приготвяне:
Нарязваме филетата на парчета с размер 3 на 4 см и ги осоляваме на вкус. Гъбите измиваме, отстраняваме пънчетата и нарязваме на филийки.
В дълбок тиган поставяме олиото и запържваме пилешките филенца от двете страни до получаването на златист загар. После добавяме бялото вино, сока и част от месестата част на лимона. Когато почти изври течността от виното и сока на лимона, слагаме гъбите и пържим с разбъркване до готовност.
Махаме от котлона и още в тигана наръсваме обилно със ситно нарязаните стръкчета копър и чесън. Подправяме с черния пипер. Разбъркваме много добре подправките и сервираме ястието. При желание може да го гарнираме с леко запечени филирани бадеми и парченца лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ