Люто олио за всякакви ястия
Дресинг за салати и основни ястия.
Необходими продукти:
- 2-3 чили чушки (пресни или сухи)
- 6 скилидки чесън
- глава лук
- 2 пеперони
- копър
- сол
- олио (без вкус и аромат)
- салам (по избор)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука, чесъна и салама на много ситно.
2. Оставете олиото да се сгорещи много добре и сложете лука. Запържете за няколко минути, докато стане прозрачен и добавете чесъна. Пържете още малко и сложете салама. (Саламът е по желание, не е задължително да го слагате, ако не желаете.)
3. Оставете всичко да се запържи леко, като разбърквате от време на време и след 5 мин. добавете още олио, за да се охлади сместа. Добавете чилито (сушено или прясно), както и желаните подправки, като копър, сол, червен пипер и внимавайте олиото да не се сгорещи прекалено.
4. Пържете още 2 мин., сложете всичко в затварящ се съд и оставете да се охлади.
5. Използвайте като подправка към различни ястия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ