Лют сос със сирене за мезе за вино
Млечен сос като разядка за дегустация на вина.
Бон Апети
Излъчен на 13.01.2016
С какво мезенце да изпия чаша хубаво червено вино? Ако в главата ви се върти този въпрос и ако сте любител на български мезета за червени вина, то ето идея как да си направите апетитна и люта разядка, с която да се насладите на вкуса на питието на боговете. Рецептата е народна, защото в нея влизат два от най-българските продукта - кисело мляко и бяло саламурено сирене. За да е по-плътен вкуса на соса, го сгъстяваме със запечени на сух тиган белени слънчогледови семки. За да е баш по балкански, слагаме две люти чушлета (броят им можете да прецените според вкуса си и степента лютивина на чушките, с които разполагате). А за да се носи приятен аромат от соса, в него добавяме и джоджен. Ако желаете, поднесете разядката с препечен хляб или домашно изпечена мека топла питка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ