Регистрация

Лют сос със сирене за мезе за вино



Лют сос със сирене за мезе за вино
Лесно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 2922

Млечен сос като разядка за дегустация на вина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.01.2016

С какво мезенце да изпия чаша хубаво червено вино? Ако в главата ви се върти този въпрос и ако сте любител на български мезета за червени вина, то ето идея как да си направите апетитна и люта разядка, с която да се насладите на вкуса на питието на боговете. Рецептата е народна, защото в нея влизат два от най-българските продукта - кисело мляко и бяло саламурено сирене. За да е по-плътен вкуса на соса, го сгъстяваме със запечени на сух тиган белени слънчогледови семки. За да е баш по балкански, слагаме две люти чушлета (броят им можете да прецените според вкуса си и степента лютивина на чушките, с които разполагате). А за да се носи приятен аромат от соса, в него добавяме и джоджен. Ако желаете, поднесете разядката с препечен хляб или домашно изпечена мека топла питка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта