Лучен сос Грейви
Пържен лук за вашата пица или снадвич.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава бял лук, фино нарязан на филийки (с дебелина около 2-3 мм)
- 3 с.л. балсамов оцет (може и 1 с.л. обикновен, смесен с 2 с.л. червено вино)
- зехтин
- 10 г масло (размекнато)
- морска сол и черен пипер
- 30 мл пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Сложете малко зехтин в тенджера и прибавете маслото. Сложете на умерен огън, като разклащате съда, докато маслото се разтопи и започне да се пени.
2. Добавете лука и запържете леко за около 10 мин., като разбърквате често. Овкусете леко със сол и пипер.
3. Увеличете огъня и добавете балсамовия оцет, като внимавате да не плисне. Изчакайте да се редуцира почти напълно - лукът трябва да е почти станал на каша.
4. Добавете пилешкия бульон и разбъркайте хубаво и редуцирайте до около 2/3. Свалете от огъня и заделете до използване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ