Лозови сарми с агнешко и ориз
Агнешки кебап с ориз, пресен чесън и лозови листа.
През пролетта и особено около Великден и Гергьовден агнешкото месо е на висока почит в българската кухня. А какви чудеса могат да се направят с него, показва Ути Бъчваров, създавайки страхотно семейсно ястие по лична рецепта. Това е лозов сарма кебап с агнешко и ориз, която можете да изпечете като малки сармички или пък като отворена сарма, ако не ви се занимава със сложното засукване на гозбата.
Принципът на направа е напълно традиционен. Агнешки ребра се сваряват, за да има идеален бульон. Във водата от варенето можете да добавите листа, обелки и обрезки от зеленчуци. Оризът се запържва с добавки от пресен чесън, лук и люто чушле. Агнешкото се запечатва, подправено със сол и пипер. После всичко се обединява заедно.
Лозовите листа можете да подредите застъпвайки ги в дълга редица и да напълните и завиете като вита баница. Можете и по отделно да направите малки сармички. Заливате с бульона, натискате с чиния и готвите на нисък градус във фурната за доста време. Ако пък сте избрали варианта на отворената сарма, можете да направите заливка от кофичка кисело мляко с 2 яйца и червен пипер. Става страхотна коричка, която прави храната мого по-прегледна. А как точно го прави Ути Бъчваров - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ