Линцерови сладки за Свети Валентин
Романтични сладки с орехи, канела и мармалад.
Бон Апети
Излъчен на 14.02.2017
Готвим две сладкишчета за Деня на влюбените, като ги наричаме Валентинки, защото са своеобразна вкусна картичка, направена с любов. Замесваме маслено тесто с орехи и канела по рецепта за линцерова торта и го оставяме да се стегне в хладилника. След това го раточваме на кора с дебелина 1/2 см. и от нея изрязваме 4 еднакви правоъгълника. Краищата на два от тях мажем с разбит жълтък, а средата пълним с мармалад от цариградско грозде или друг вид плодово сладко, като най-подходящи са онези, с наситен червен цвят. В средата на другите два правоъгълника изрязваме сърца и захлупваме правоъгълниците с дупка върху онези с мармалада. Така се получава вкусна бисквита със сърчице. Оставяме малко в хладилник да се стегне и после запичаме за 15 минути. Готово - вече имате идея как да зарадвате любимия човек с произведение, излязло от вашите ръце.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ