Регистрация

Линцерови сладки за Свети Валентин



Линцерови сладки за Свети Валентин
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1525

Романтични сладки с орехи, канела и мармалад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.02.2017

Готвим две сладкишчета за Деня на влюбените, като ги наричаме Валентинки, защото са своеобразна вкусна картичка, направена с любов. Замесваме маслено тесто с орехи и канела по рецепта за линцерова торта и го оставяме да се стегне в хладилника. След това го раточваме на кора с дебелина 1/2 см. и от нея изрязваме 4 еднакви правоъгълника. Краищата на два от тях мажем с разбит жълтък, а средата пълним с мармалад от цариградско грозде или друг вид плодово сладко, като най-подходящи са онези, с наситен червен цвят. В средата на другите два правоъгълника изрязваме сърца и захлупваме правоъгълниците с дупка върху онези с мармалада. Така се получава вкусна бисквита със сърчице. Оставяме малко в хладилник да се стегне и после запичаме за 15 минути. Готово - вече имате идея как да зарадвате любимия човек с произведение, излязло от вашите ръце.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта