Ягоди с шоколад и ликьор за Св. Валентин
Шоколад с плодове - не е ли достатъчна комбинация, за да се влюбите в сладкарството.
Необходими продукти:
- 4 чаши едри, зрели ягоди
- 225 г сладък шоколад, на парченца
- 3 с.л. ароматен ликьор (кафе, портокал, бадеми)
- половин чаша подсладено кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
1. Нагласете микровълновата на слаба степен, така че да избегнете загарянето и прегряването на шоколада. Трябва ви съд, подходящ за микровълнова, който да остава хладен и на ниска температура, иначе вкусът на шоколада ще се промени и вече няма да е богат и нежен.
2. В подходящ за микровълнова съд, сложете парченцата шоколад и пуснете в микровълновата за 3 минути.
3. По желание можете да разтопите шоколада и на водна баня, за да не рискувате. Става по-бавно обаче.
4. Добавете кондензираното мляко към разтопения и леко охладен шоколад. Разбъркайте добре.
5. Разбийте ликьора. Смесете добре.
6. Сложете шоколадовата смес в хладилника за 20-тина минути, докато се сгъсти, но без да се стяга.
7. В голяма тава сложете хартия за печене.
8. Една по една, потапяйте измитите и подсушени ягоди в шоколадовата смес и слагайте върху хартията за печене.
9. Приберете в хладилник.
10. Сервирайте със шампанско, Бейлис или кафе, и ще станете абсолютен хит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ