Лесно сукияки със свинско и лук
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 4820
Азиатско ястие със свинско и зеленчуци.
Необходими продукти:
- нарязано свинско или пилешко
- 3 стръка пресен лук нарязан на едро
- 1 глава лук на филийки
- 1 китайско зеле нарязано на квадратчета
По желание:
- моркови на тънки пръчици
- гъби еноки
- тофу
- нудълс
За соса (слага се по половин чаша от всяка течна съставка):
- вино за готвене
- соев сос
- оризово вино мирин
- разреден тсую сос (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете всички зеленчуци, можете да си ги сложите в един съд отстрани.
2. Добавете мазнина по желание. Парчетата месо се приготвят на загрят тиган и когато са готови се изсипват зеленчуците.
3. След няколко минути сложете и соса.
4. Покрийте за още няколко минути докато зеленчуците омекнат и добавете пресния лук.
Най-важните съставки
вино за готвене, гъби еноки, китайско зеле, лук, моркови, нудълс, оризово вино мирин, пресен лук, Свинско, соев сос, тофу, тсую сос
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ