Лесни макарони с кренвирши на тиган
Солени макарони с наденица и зеленчуци в доматен сос.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1/2 глава лук (около 50 грама)
- 120 г сладка чушка (половин-една чушка - зависи от размера)
- 120 г стебла целина (селъри)
- 400 мл консерва домати в доматено пюре
- сол и пипер на вкус
- 200 г макарони или друга дребна паста от вид по избор
- 400 мл вода
- 300 г кренвирши или наденички (готови за консумация)
- 1 ч.л. сладък пипер
- листенца пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, целината нарежете на тънки напречни кръгчета, а чушката - на малки кубчета. Избраният от вас колбас нарежете на колелца с дебелина около 1,5 см.
2. Сгорещете олито в голям и дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие. Изсипете вътре лука и гответе три минути.
3. Добавет целината, гответе още 2 минути, след това и чушката и гответе минута.
4. Залейте с консервата домати и добавете сол и пипер на вкус. Кипнете и оставете да покъкри под капак за 3-4 минути.
5. Прибавете пастата, залейте с водата и оставете да се готви под капак според указанията на опаковката.
6. Прибавете кренвиршите (или наденицата) и оставете под капак на слаб огън за 3 минути.
7. Поръсете с наситнен магданоз и разбъркайте. Махнете от огъня и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ