Регистрация

Задушено зеле с кайма и кренвирши

Задушено зеле с кайма и кренвирши
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1745

Кренвирши със зеле и кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 зелка около 1-1,2 кг
  • 4 кренвирша
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 2 с.л. олио
  • 2 ч.л. сол
  • 150 мл вода
  • 130 мл доматен концентрат
  • 400 г кайма
  • 2 ч.л. захар
  • по 1/2 ч.л. черен и червен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Зелето нарежете на лентички, лука - на полумесеци, а морковите обелете и рендосайте на едро ренде.

2. Сгорещете олиото в тенджера и запържете лука за две минути. Добавете морковите и гответе още три минути.

3. Посолете, разбъркайте и добавете зелето. Може на няколко части, като изчаквате да намали обема си.

4. Когато се абсорбира цялото зеле, разбъркайте хубаво, налейте водата, захлупете с капак и оставете да се готви на умерен към слаб огън под капак за 10 минути.

5. Добавете доматената паста, разбъркайте добре, след това добавете и кайамата и мешайте докато се разпадне на трохи и се смеси с останалите компоненти на ястието. После захлупете с капака и оставете да се задушава 7 минути.

6. Добавете захарта, червения и черния пипер, наситнения чесън и нарязаните на кръгчета кренвирши. Разбъркайте и оставете под капак за 2-3 мнути.

7. През това време наситнете магданоза. Поръсете ястието, размешайте финално и оставете на изключен котлон под капак за 1-2 минути. После е готово за сервиране.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта