Задушено зеле с кайма и кренвирши
Кренвирши със зеле и кайма.
Необходими продукти:
- 1 зелка около 1-1,2 кг
- 4 кренвирша
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 2 с.л. олио
- 2 ч.л. сол
- 150 мл вода
- 130 мл доматен концентрат
- 400 г кайма
- 2 ч.л. захар
- по 1/2 ч.л. черен и червен пипер
- 3 скилидки чесън
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Зелето нарежете на лентички, лука - на полумесеци, а морковите обелете и рендосайте на едро ренде.
2. Сгорещете олиото в тенджера и запържете лука за две минути. Добавете морковите и гответе още три минути.
3. Посолете, разбъркайте и добавете зелето. Може на няколко части, като изчаквате да намали обема си.
4. Когато се абсорбира цялото зеле, разбъркайте хубаво, налейте водата, захлупете с капак и оставете да се готви на умерен към слаб огън под капак за 10 минути.
5. Добавете доматената паста, разбъркайте добре, след това добавете и кайамата и мешайте докато се разпадне на трохи и се смеси с останалите компоненти на ястието. После захлупете с капака и оставете да се задушава 7 минути.
6. Добавете захарта, червения и черния пипер, наситнения чесън и нарязаните на кръгчета кренвирши. Разбъркайте и оставете под капак за 2-3 мнути.
7. През това време наситнете магданоза. Поръсете ястието, размешайте финално и оставете на изключен котлон под капак за 1-2 минути. После е готово за сервиране.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ