Солени макарони със сметана, сирене и кашкавал
Печени макарони със сирена, домати и сметанов сос.
Необходими продукти:
- 300 г макарони
- 1 скилидка чесън
- сол и пипер
- вода за варенето
- 100 мл готварска сметана
- 1 домат
- 200 г кашкавал
- 200 г сирене
- босилек по желание
Начин на приготвяне:
1. Кипнете 3 литра вода, добавете в тях 1 с.л. сол и варете макароните с 2 минути по-малко от указаното на опаковката.
2. Рендосайте кашкавала.
3. Готовите макарони отцедете от водата и прехвърлете в тава. Натрошете в тях сиренето, добавете половината от рендосания кашкавал и подправете със сол и пипер, като внимавате, че и сиренето може да е солено. Разбъркайте хубаво. По желание разпределете макароните в индивидуални големи земни гювечета, порцеланови купички, терини или метални купи. Можете да оставите и в тавата.
4. Залейте със сметаната. Отгоре покрийте с резени домати.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути. 5 минути преди да извадите, поръсете с останалия кашкавал и украсете с листенца босилек по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ