Шоколадови бонбони с цял лешник
Домашни бонбони с шоколад и лешници.
Необходими продукти:
- 200 г тъмен шоколад
- 150 г млечен шоколад
- 50 лешника
- 2 жълтъка
- 120 мл готварска сметана (незаквасена)
- 120 г масло
- топинг по желание (кокосови стърготини, едра сол и др.)
Начин на приготвяне:
1. Натрошете шоколада на кубчета, сложете ги в касерола или уред за готвене на водна баня и разтапяйте като бъркате до получаването на гладка смес. Не бива да завира, а само да се разтопи и да се смесят идеално двата вида. Веднага щом това се случи, махнете от огъня.
2. Постепенно в топлия шоколад добавяйте маслото и разбърквайте докато се разтопи и то.
3. Сметаната разбийте на гъста пяна.
4. Жълтъците разбийте, прибавете в тях 1/3 от шоколадово-малената смес и след това пресипете при останалия шоколад.
5. Добавете и сметаната и разбъркайте нежно с шпатула.
6. Разпределете част от сместа във формички за бонбони. Напълнете ги до средата. След това поставете по цял лешник (без черупката, разбира се) и залейте с останалата смес. Отгоре украсете с декорация по желание (не е нужно да го правите).
7. Приберете в хладилник за 2-3 часа преди първото поднасяне. След това съхранявайте само хладилник, защото на стайна температура започват да омекват.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ