Лесна салата с тиквички и крутони
Тосканска салата панцанела с хляб и сурови тиквички.
Бон Апети
Излъчен на 20.09.2016
Ето как да си направите бърза салата, с която да се нахраните. Тук вместо краставица, се изпозва тиквичка, а питателността на ястието идва от крутоните, които щедро преобладават. Това е и хрумка какво да се сготви с останалия стар хляб. Разбираме, че в Тоскана няколко века назад хората са изяждали по над половин килограм хляб дневно, а насъщния се е месел само един път в седмицата. Затова и този италиански регион се слави с множество рецепти с крутони, които стават най-добре със стар хляб. Е, не е нужно да го чакате да се втвърди сам, защото днес имаме фурни и можем да му помогнем, като го запечем, леко намазнен със зехтин. А останалото е лесно - докато хлябът се пече, нарязваме сурова тиквичка на тънки шайби, смесваме я с наситнени полумесеци червен лук, копър, босилек и най-накрая събираме продуктите заедно. После добавяме бяло саламурено сирене и овкусяваме със сол, зехтин и оцет. Готово - май обяснението за направата на салатата отнема повече време, отколкото приготвянето й.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ