Панцанела с червено вино
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2440
Вкусно и витаминозно вегетарианско ястие.
Необходими продукти:
- 3 чаши нарязани на кубчета домати
- 3/4 чаша прясно настърган пармезан
- 2 с.л. пресен наситнен босилек
- 1/4 чаша червено вино или балсамов оцет
- 1 ч.л. прясна нарязана мащерка
- 1/2 чаша зехтин extra virgin
- сол, черен пипер, сушен чесън за овкусяване
- 25 цели листа пресен босилек
- 25 франзелени крутони
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете всички продукти, без целите листа босилек и франзелата. Разбъркайте добре, покрийте и оставете в хладилник 1-2 часа.
2. Преди поднасяне поставете един лист босилек върху всяка филийка франзела и върху него изсипете пълна лъжица панцанела.
Забележка: За да направите крутоните, нарежете франзелата на филии с дебелина 2,5 см Поставете върху плитка тава за печене и печете във фурната на 170º С.
Най-важните съставки
балсамов оцет, босилек, вино, домат, зехтин, зехтин Extra Virgin, крутони, мащерка, пармезан, сол и пипер, червено вино, чесън на прах
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ