Регистрация

Кюфтета от пюрирани моркови

Кюфтета от пюрирани моркови
Лесно   |   Порции 6 броя   |   Видяна: 1250

Вегетариански бургери от моркови с масло и жълтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг моркови
  • 20 г масло
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 150 мл мляко
  • 6 с.л. царевично брашно
  • 3 жълтъка
  • 2-3 с.л. растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Морковите нарежете на кръгчета с дебелина около 2 см.

2. Разтопете маслото в тенджера и сипете вътре морковите. Разбъркайте. Овкусете със сол и захар, налейте млякото и изчакайте да кипне на умерен към слаб огън. Захлупете с капак и оставете да се готви за 40 минути.

3. Поръсете царевичното брашно и разбърквайте 2-3 минути докато ястието е на котлона.

4. С пасатор за супи пюрирайте съдържанието на тенджерата. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади леко. Добавете жълтъците и разбъркайте.

5. Ако имате ринг за плейтване, работете с него. Ако не разполагате с поредната кулинарна джаджа намокрете ръцете си. Застелете тава с хартия за печене.

6. Слагайте до половината на ринга от пюрето и натискайте с лъжица, за да се натъпче плътно. След това махайте ринга. Получава се красив бургер от моркови. Ако работите с ръце, събирайте в мокрите си длани от пюрето и го оформяйте на дебел шницел. Редете в тавата.

7. Сипете си раастителната мазнина в купичка и с четка намажете щедро морковените кюфтета.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути оформените с ринг морковени кюфтета или за 12 минути направените с ръце шницели. Изчакайте да се охлади преди да отлепите от хартията. Направете го внимателно.

9. Сервирайте по желание с цедено кисело мляко с чесън и копър или заквасена сметана с чесън и копър. Може да бъде идеална гарнитура към меса и риба.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта