Кюфтета от карфиол с кашкавал
Зеленчукови шницели от паниран карфиол.
Необходими продукти:
- 1 кг карфиол
- 2 яйца
- 1 ч.ч. брашно
- растителна мазнина
- сол, червен и черен пипер на вкус
- 50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Карфиола разкъсайте на розички, измийте ги и кипнете в подсолена вода до полуготовност - около 6 минути. Отцедете през гевгир и нарежете на по-ситни парчета.
2. В купа разбийте яйцата с подправки на вкус, брашното и рендосания кашкавал. Добавете наситнения полусварен карфиол. Разбъркайте хубаво.
3. Сгорещете растителна мазнина в тиган. Загребвайте с лъжица от сместа и пържете двустранно до готовност. Вадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Съвет 1: Не слагайте много олио или зехтин в тигана - просто ако е необходимо доливайте още между пърженето на отделните зеленчукови котлети.
Съвет 2: Поднесете зеленчуковите кюфтенца с любимия сос - майонеза или кисело мляко с чесън и копър. Малко хляб няма да е излишни, защото стават доста мазнички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ