Кюфтенца с доматен сос и зеленчуци
Кюфтета в сос от домати, моркови, лук и целина.
Апетитни панирани кюфтета с доматен сос цвърчат и къкрят в Кухнята на Звездев, за да се превърнат в разкошно основно със сос за цялото семейство. Ако пък фамилията е по-голяма, просто можете да удвоите съсавките и така няма да се притеснявате, че някой може да остане незаситен.
Първо се правят кюфтетата, като каймата се замесва с наситнени лук и магданоз, галета, сол, по желание черен пипер и яйце. От нея се оформят кюфтета и се овалват в брашно. После се пържат двустранно в тенджера с малко мазнина на дъното. А докато месните топчета се готвят, към тях се прибавят нарязани моркови, лук и целина. Следва да се залеят с домати от консерва и да се оставят да къкрят под капак за 30 минути.
На финала кюфтетата се вадят, а сосът се пюрира, за да стане гладък. Ако сте педанти, след пюрирането можете да го минете и през цедка. Остава само да сервирате, по желание с хляб и люто чушле, за да е идилията пълна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ