Курабийки от моркови
Сладки с моркови и ванилия.
Бисквити с моркови - звучи странно, но това е вкусна рецепта за домашни сладки в оранжев нюанс, които се приготвят лесно и бързо и могат да послужат както за закуска, така и за посрещане на гости на чаша кафе или чай. Нестандартните сладки са по идея на влогърката Милена, която представя рецептата в своя кулинарен канал.
Започваме с досадното рендосване на морковите, но то не е особено протяжно, защото за хрупкавите курабии ще ни трябват не повече от три средни по размер моркова. С количеството на брашното обаче не може да има никаква конкретика, защото всичко зависи от количеството вода, което се съдържа в заешкия зеленчук. Рендосаните моркови се смесват с ванилова есенция, олио и сода за хляб, а след това на малки дози се добавя брашно, докато се получи тесто, даващо възможност за месене.
Тестото се разточва на кора, от нея се изрязват формички и се редят в тава, застлана с пергамент. Готвят се на 180 градуса до покафеняване. Термичната обработка трае между 8 и 12 минути, така че внимавайте да не ги изпуснете. Щом потъмеят по крайщата - значи са готови. Изчакайте ги да се охладят преди изваждане, за да не се начупят. След това по желание можете да ги поръсите с изсипана в цедка пудра захар. А после просто им се насладете - наистина са страхотни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ