Кренвирши с яйца и пържени картофи
Чипс с наденичка и яйчица.
Необходими продукти:
- 4-5 средно големи картофи, измити и нарязани на ленти
- 6 средни яйца
- 5 кренвирша или наденички, нарязани според предпочитанията ви
- 1 голяма глава червен лук, нарязана грубо
- 1 червена чили чушка (по желание)
- 1 зелена чили чушка (по желание)
- малко черен пипер
- сол на вкус
- олио за готвене или зехтин
- лук, нарязан на ситно за гарниране (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте тиган уок с малко олио. Изпържете лентите картоф, докато са готови. Когато се изпържат, ги извадете и отцедете от мазнината върху кухненска хартия.
2. Разбийте всички яйца в купа заедно с щипка сол, докато станат пухкави.
3. В същия тиган, загрейте 1-2 с.л. олио.
4. Задушете лука, червените и зелените чили чушки, докато омекнат. Сложете хотдозите и разбърквайте, докато леко покафенеят. Добавете картофените ленти, които изпъжихте преди това. Разбъркайте всичко.
5. Изспете яйчената смес в тигана, като ги разстелите върху месото и картофите. Оставете ги за 5-10 минути. Когато яйцата започнат да стават готови, ги обърнете да се изпържат и от другата страна. Оставете за още около 5-10 минути, докато са напълно готови за ядене.
6. Можете да намачкате сместа малко, така че да не се получи като омлет.
7. Украсете с лук (по желание).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ