Крем супа с целина по китайски
Средно | Порции 4
| Видяна: 2651
Сметанова супа с праз лук.
Необходими продукти:
- 1 среден стрък праз, без зелените пера, нарязан
- 1 среден картоф
- ½ ч.ч. нарязан лук шалот
- 2 с.л. неосолено масло
- 1 с.л. зехтин
- 2 връзки китайска целина, само стръковете, нарязани на парчета от по 5 см
- ½ ч.ч. сухо бяло вино
- 4 ч.ч. пилешки бульон
- ½ ч.ч. пълномаслена сметана
- ½ ч.л. сол
- ¼ ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете картофите.
2. Запържете шалота в сгорещено масло и олио за около 2 – 3 мин.
3. Прибавете праза и пържете още 5 – 6 мин. като разбърквате енергично.
4. Прибавете целината, картофите и бялото вино и гответе още 4 мин.
5. Прибавете бульона и оставете на слаб огън за 60 мин .
6. Поднесете горещо.
Най-важните съставки
бяло вино, зехтин, картофи, неосолено масло, пилешки бульон, праз лук, сметана, сол и пипер, целина, шалот
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ