Крем-супа от царевица с яйце
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4559
Зеленчукова супа със застройка.
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 чаша пилешки бульон
- 1 консерва царевица
- ½ ч.ч. замразен микс от зеленчуци
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Изсипете пилешкия бульон и царевицата в една тенджера и сварете. Разбърквайте добре.
2. Изсипете микса от зеленчуци в бульона.
3. Докато чакате царевицата и бульонът да заврят, разбийте едно яйце с щипка сол и оставете настрана.
4. Веднага щом заври, отстранете бульона от огъня.
5. Бавно добавете яйцето и похлупете с капак.
6. След около минута разбъркайте внимателно с дървена лъжица.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ