Крем супа от тиква и ябълки
Супа, гарнирана със златист бекон.
Необходими продукти:
- 1 кг тиква мускатна, обелена и нарязана на кубчета
- 1 или 2 ябълки (по желание)
- 3 или 4 ивици суров бекон
- 1 ч. л. пресен розмарин или градински чай (сушен)
- 2 - 4 ч. ч. пилешки бульон (или зеленчуков)
- ½ -1 ч. ч. сметана (по желание)
- сол
- 2 - 4 ч. л. индийско орехче
- 2 - 4 ч. л. канела
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 С и поставете тиквата, ябълката и розмарина или градинския чай в тавичка.
2. Поставете беконът върху тях и запечете за 40-60 минути докато омекнат.
3. Охладете (отстранете бекона, запържете го до златисто за гарниране), прехвърлете всичко в кухненския робот (заедно с ½ до 1 ч. ч. бульон) и пасирайте.
4. Изсипете пасираната смес в тенджерка с останалата част от бульона, добавете сметаната (по желание), сол, индийско орехче и канела и оставете да ври на слаб огън докато добие желаната от вас плътност.
5. Сервирайте крем супата гореща, гарнирана по ваш вкус (можете да използвате бекон и синьо сирене или пък мед).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ