Кралска кладница със сос от сушени скалопини
Гъби с броколи и скалопини.
Необходими продукти:
- 150 г кралска кладница, нарязана на филийки
- няколко стръка бейби китайски броколи (или други зеленчуци по избор)
- 4 бр. сушени скалопини
- 200 мл вода
- 1 ч.л. сос от стриди
- щипка захар на вкус
- царевично нишесте, смесено с малко вода за сгъстяване
- 1/2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Накиснете сушените скалопини във водата до омекване.
2. Накъсайте ги с пръсти и заделете, но запазете водата.
3. Накъсайте броколите на отделни листа.
4. Бланширайте ги и ги подредете в чиния.
5. Сгорещете олио в уока.
6. Запържете като разбърквате гъбата до готовност.
7. Изсипете запазената вода от скалопините в уока.
8. Прибавете соса от стриди и захарта.
9. Оставете да къкри 1 мин.
10. Извадете гъбата и я поставете върху зеленчуците.
11. Сложете сушените скалопини в тигана.
12. Изчакайте да кипне и прибавете разреденото с вода царевично нишесте.
13. Полейте с така получения сос гъбата в чинията и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ