Двойна гарнитура с кладници и спанак
Корейска спаначена салата с кладници по японски.
Необходими продукти:
- 250 г спанак
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 скилидка счукан чесън
- 1 ч.л. черен сусам
- 1 ч.л. бял сусам
За гъбите:
- 250 г гъби кладница, нарязани на филии
- 1 с.л. оризов оцет
- 2 с.л. даши
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. черен сусам
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата, бланширайте спанака за 30 сек., накиснете в студена вода, отцедете и нарежете на парчета с големина 4 см.
2. Смесете продуктите за соса - соев сос, захар, сусамово олио, чесън и черен сусам.
3. Сипете соса върху спанака, като разбърквате леко и поднесете поръсен с бял сусам.
4. Загрейте 1 с.л. олио, запържете кладниците за около 5 мин.
5. Смесете дашито, оризовия оцет, захарта, соевия сос и сусамовото олио. Изсипете сместа в гъбите и оставете да къкри докато се изпари течността.
6. Поднесете поръсено с черен сусам.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ