Зеленчукова пролетна шарена супа
Чорба със селен фасул и моркови.
Необходими продукти:
- 1 голям морков
- 200 г зелен фасул
- ¼ зеле
- 1 стрък целина
- 1 стрък праз
- 1 средна глава лук
- 1 дафинов лист
- 5 зърна черен пипер
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. олио
- 1½ ч.л. сос Уорчестършир
- 1½ ч.л. сол
- 8 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво зеленчуците.
2. Обелете и нарежете моркова и зеления боб. Заделете обелките на моркова.
3. Нарежете лука и зелето на кубчета от по 1 см.
4. Нарежете чесъна на филийки.
5. Сварете моркова и фасула във вода за 10 мин. Прецедете и заделете.
6. Сгорещете олио в тенджера.
7. Прибавете нарязания лук, чесъна, дафиновия лист, зърната черен пипер, праза, нарязаната целина и обелките от моркова и запържете за 3 мин.
8. Прибавете вода и оставете да заври. Гответе непокрито на умерен огън за 10 мин.
9. Прецедете бульона в друга тенджера.
10. Прибавете зелето, сварените картофи и зелен боб и разбъркайте.
11. Прибавете сол и сос Уорчестършир.
12. Оставете да заври и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ