Сладки кокосови топчета
Домашни кокоски без брашно.
Курабийки от кокосови стърготини показва влогърката Милена, като готви традиционни кокоски, които напомнят за детството. Сладкишчетата са идеална сутрешна или следобедна закуска, страхотна компания за кафе и чай и се правят по-лесно, отколкото предполагате. Авторите на рецептата признават, че има грешка, тъй като количеството захар, което се прибавя е около 200 грама. Още по-вкусно става, ако използвате глюкоза вместо захар.
А останалото е детска игра - в купа се разбиват яйцата, добавя се захар или глюкозен сироп и се разбива отново. Следва ванилия и постепенното вкарване на голямо количество кокосови стръготини в сместа, докато се получи пухкава яйчено-кокосова смесица. После с навлажнени ръце се оформят топчета, които се редят в тава, застлана с харти за печене. Остава да се запекат на 180 градуса до получаването на хрупкава коричка (около 15 минути). Ще трябва да изчакате и леко да се охладят преди да ги местите, защото докато са топли могат да се разчупят много лесно.
Този сладкиш е без глутен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ