Класически бургер и картофки с магданоз
Телешко месо с картофи и карамелизиран лук.
Необходими продукти:
За бургерите:
- 800 г мляно говеждо месо
- 3 чаши уорстърширски сос
- кошер сол
- 4 хлебчета за бургери
Чили картофки с магданоз:
- 500 г картофи
- сладък червен пипер
- магданоз
За добавките към бургерите:
- 200 г сирене проволон
- карамелизиран лук
- горчица, майонеза, кетчуп
Начин на приготвяне:
На карамелизирания лук:
1. Обелете една голяма глава лук.
2. Нарежете напречно (така, както ще ги слагате върху бургерите).
3. Загрейте голям тиган с малко масло и зехтин.
4. Сложете вътре лука, добавете малко кошер сол и оставете да се карамелизират за 20-30 минути.
5. Сложете директно върху бургерите или като гарнитура отстрани.
Приготвяне на бургерите:
1. Използвайте мляно говеждо месо.
2. Разделете го на 4 отделни бургера (кюфтета), нека са големички, а не сплескани.
3. Покрийте ги с кошер сол от двете страни.
4. Изсипете уорстърширски сос в плик за печене и сложете вътре кюфтетата.
5. Мариновайте поне час или за през нощта – колкото повече, толкова по-добре.
6. За да ги изпечете, загрейте широк тиган с малко зехтин.Ако искате по-сурови, по 4 минути от всяка страна трябва да е достатъчно.
7. Не сплесквайте бургерите, защото ще станат сухи и ще се разпаднат. Обърнете ги само по веднъж.
8. Ако искате сирене върху бургера си, сложете резен проволон 1 минута след като сте обърнали кюфтето, за да се разтопи.
Приготвяне на картофките с магданоз:
1. Измийте и обелете картофите. Нарежете на резени като за пържени картофки.
2. Подсушете ги.
3. Изпържете го полуготовност, извадете ги и оставете да се отцедят от мазнината.
4. Изпържете отново (така ще станат много хрупкави) и когато станат златисто кафяви, извадете от мазнината , сложете сладък червен пипер, кошер сол и нарязан магданоз.
5. Разбъркайте и сервирайте като гарнитура.
Сервирайте бургерите със салата и картофките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ