Класическа пица Маргарита с домашно тесто
Домашно тесто за пица и идея как да го гарнирате.
Оригинална пица с домашно тесто се готви в канала Всегда Вкусно, за да представи рецептата за традиционна Маргарита с няколко продукта и неповторим автентичен вкус. За да е истинска пицата обаче, е добре да се потрудите и да направите домашно тесто. Не е трудно, защото място за грешки няма.
Брашното се пресява в купа, а маята се разтваря във вода, леко по-топла от телесната температура. Към брашното се добавя сол и се налива маяната вода. После се месо докато спре да се лепи по ръце. Отнема 10-тина минути. Готовото тесто се разделя на 4 топки, за да има всеки индивидуална пица. Оставя се да втаса.
А докато набъбва (не очаквайте да стане двойно), можете да не губите време, а да си приготвите и домашен сос за основата на блатовете. За него се пюрират отцедени домати от буркан/консерва и се смилат с доматено пюре, чесън и подправки. Отделно си подгответе шайби моцарела - може и от сухата за пици, както листа пресен босилек и настърган пармезан. Малко зехтин и друго не ви е нужно.
Готовите блатове се разточват и се полагат в тава, набрашнена с царевично брашно. Покапват се със зехтин, мажат се с доматен сос, реди се моцарела и босилек и пак се покапва с доматен сос. Запича се в предварително загрята фурна на 220 градуса за 7 минути. След изваждане се покапва със зехтин и може да се положат няколко свежи листа босилек за разкош. Точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ