Домашна пица Маргарита с моцарела и босилек
Безмесна пица с моцарела.
Необходими продукти:
- 500 бяло брашно
- 2/3 ч.л. сол
- 7 г суха мая
- 375 мл вода
- 200 г домати от буркан (цели) в собствен сос
- 2-3 скилидки чесън
- 50 мл доматен концентрат
- 1/2 ч.л. сол
- босилек или риган на прах
- черен пипер на вкус
- 300 г моцарела за пици
- 1 с.л. царевично нишесте или брашно
- 150 г жълто сирене от вид по избор (пармезан, чедър, кашкавал)
- листа босилек
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа. Разбъркайте маята с топлата вода. Добавете солта в брашното, след това налейте водата и месете до получаването на нелепнещо тесто. Разделете на 4 парчета, замесете на топки и оставете да втаса за 30-тима минути в съд, поръсен с царевично брашно.
2. Доматите обелете и пюрирайте. Смесете с наситнения или намачкан чесън, сол и пипер, доматената салца и риган на вкус. Разбъркайте.
3. Вземете топка тесто и разточете върху набрашнен плот на тънка кора. Превърлете в тава, поръсена с царевично нишесте и раздърпайте докато заеме правилната форма.
4. Нарежете моцарелата на колелца, рендосайте жълтото сирене на ситно ренде.
5. Намажете тестото с доматен сос, отгоре подредете кръгчета моцарела и листа босилек, поръсете с рендосано жълто сирене, покапете със зехтин и печете на 220 градуса в предварително загрята фурна за 7-8 минути.
6. След изваждане покапете със студено пресован зехтин. Докато едната пица се пече, пригответе втора. Можете да увиете тестото в найлонов плик и да го запазите в хладилник до 5 дни и във фризер до 12 месеца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ