Китайски спагети мисуа в сусамово олио
Яйца, риба и зеленчуци плуват в екзотичните спагети.
Необходими продукти:
- 1 1/2 с.л. сусамово олио
- 1/2 с.л. олио
- 2 скилидки счукан чесън
- 6 разполовени рибени топчета или филе от риба по ваш избор
- 1/4 с.л. смлян бял пипер
- 1 с.л. лек соев сос
- 2 с.л. китайско оризово вино
- 2 чаши пилешки бульон
- 1/4 с.л. сол на вкус
- 2 снопа спагети мисуа
- една шепа накъсани листа от маруля (салата ромен или айсберг)
- 2 твърдо сварени яйца, нарязани на филийки или на четвъртинки
- шепа листа от кориандър
- запържен чесън
- щипка смлян бял пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото в тенджера. Задушете чесъна на средно ниска температура докато започне да покафенява.
2. Добавете рибените топчета и пържете на силен огън около минута. Овкусете с белия пипер, соевия сос и оризовото вино. Гответе още минута.
3. Прибавете пилешкия бульон и оставете да заври.
4. Посолете на вкус и добавете спагетите и листата от маруля. Оставете на среден огън още около минута, като с клечки бъркайте спагетите докато се разделят.
5. Върху всяка купа сложете по едно яйце, малко листа от кориандър, зелен лук, пържен чесън и бял пипер.
6. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ