Китайски кифлички с наденица на пара
Сос от стриди, соев сос и сусамово олио овкусяват благоуханните ви кифлички.
Необходими продукти:
Начало:
- 1 супена лъжица суха мая
- 1 чаена лъжичка захар
- ¼ чаша брашно
- ¼ чаша топла вода
За тестото:
- ½ чаша топло мляко
- 1¾ чаша брашно
- ¼ чаена лъжичка сол
- 2¼ супени лъжици захар
- 1 супена лъжица олио
- 1 щипка сода за хляб
- ½ чаена лъжичка бакпулвер
За плънката:
- 3 китайски наденички (или друг вид наденица по избор)
- 1½ супена лъжица сос от стриди
- 1½ супена лъжица тъмен соев сос
- ½ супена лъжица сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете първите съставки и оставете около 30 минути. Сместа трябва да е с мехурчета.
2. След това прибавете към нея топлото мляко, брашното, солта, захарта, содата и олиото. Замесете добре докато тестото не стане гладко и еластично.
3. Намазнете голяма купа и поставете тестото вътре. Оставете го да втасва около 3 часа – би трябвало да утрои размера си.
Междувременно пригответе наденичките – разделете ги на четири и ги сложете в купичка заедно със сосовете, така че да се покрият добре. Оставете ги да се мариноват поне половин час в хладилника.
4. Набрашнете леко дъска или плот и с удари разнесете тестото по повърхността. Поръсете с бакпулвера и месете около 5 минути. Разделете тестото на 2 части, оставете едната в купата и я покрийте. Другото разделете на 6 парчета, оформете всяко като топчица и го разточете като цилиндър.
Вземете парче наденичка и сложете в единия край на тестото. Притиснете и внимателно завийте наденичката с тесто. След това оставете готовата кифличка на парче хартия. Когато всички са готови, ги покрийте и оставете за половин час.
5. Подгответе фурната си на пара и загрейте водата докато заври. Поставете кифличките на около 3-5 см разстояние. Покрийте и приготвяйте около 15 минути на най-висока степен. Преди да изключите уреда, свалете капака, за да не накапе готовите кифлички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ