Регистрация

Кесадиля с картофи, ябълки и сирене

Кесадиля с картофи, ябълки и сирене
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3970

Тортили с плодове и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. сварени сладки картофи, смачкани на пюре, топли
  • 2 ябълки, почистени от сърцевината, обелени и нарязани на филийки
  • 1 глава кромид лук, нарязана на кръгчета
  • 2 с.л. олио от гроздови семки
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. масло
  • сокът и кората на 1 лайм
  • ½ ч.л. червен пипер на люспи
  • 1 ч.л. кимион
  • ¼ ч. листа от кориандър
  • 6 тортили (от царевично или пшенично брашно)
  • 150 г краве сирене

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 1 с.л. олио в средно голяма тенджера и изсипете вътре лука и ябълките. Пържете, докато покафенеят (приблизително 15-20 мин.).

2. Докато лукът и ябълките се пържат, затоплете леко тортилите във фурната (на 300°С за 10-15 мин.) или на котлона в тиган, намазан с малко олио. Те не трябва да стават хрупкави, а само да се затоплят.

3. В малка купа смачкайте топлите сладки картофи, меда, 1 с.л. масло, сока и кората на лайма, кимиона, листата кориандър и червения пипер на люспи.

4. Намажете върху тортилата един слой картофено пюре, 1 слой от лучено-ябълковата смес и накрая натрошете сирене в едната половина на тортилата и я сгънете. Не препълвайте. Намажете кесадилите с останалата 1 с.л. масло и 1 с.л. олио и ги препечете от двете страни, докато станат златистокафяви.

5. Смесете малко червен пипер, мед и сок от лайм и полейте кесадилите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта