Кесадиля с картофи, ябълки и сирене
Тортили с плодове и сирене.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. сварени сладки картофи, смачкани на пюре, топли
- 2 ябълки, почистени от сърцевината, обелени и нарязани на филийки
- 1 глава кромид лук, нарязана на кръгчета
- 2 с.л. олио от гроздови семки
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. масло
- сокът и кората на 1 лайм
- ½ ч.л. червен пипер на люспи
- 1 ч.л. кимион
- ¼ ч. листа от кориандър
- 6 тортили (от царевично или пшенично брашно)
- 150 г краве сирене
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 1 с.л. олио в средно голяма тенджера и изсипете вътре лука и ябълките. Пържете, докато покафенеят (приблизително 15-20 мин.).
2. Докато лукът и ябълките се пържат, затоплете леко тортилите във фурната (на 300°С за 10-15 мин.) или на котлона в тиган, намазан с малко олио. Те не трябва да стават хрупкави, а само да се затоплят.
3. В малка купа смачкайте топлите сладки картофи, меда, 1 с.л. масло, сока и кората на лайма, кимиона, листата кориандър и червения пипер на люспи.
4. Намажете върху тортилата един слой картофено пюре, 1 слой от лучено-ябълковата смес и накрая натрошете сирене в едната половина на тортилата и я сгънете. Не препълвайте. Намажете кесадилите с останалата 1 с.л. масло и 1 с.л. олио и ги препечете от двете страни, докато станат златистокафяви.
5. Смесете малко червен пипер, мед и сок от лайм и полейте кесадилите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ